Важна обавештења - Православна Црквена ПортаУтопија или стварност Патријаршијске порте на Врачару и vice versa: Постмодерна детрадиционализација у Београду
Велимир Љ. Ћеримовић

Ово је за 2013. година хришћанства, прва икада написана, али и једина и највећа икада објављена књига о једној православној црквеној порти у Источној ортодоксији.Књига се може набавити у продавницама Службеног гласника и преко сајта www.sglasnik.com Цена књиге са ПДВ износи 1080,00 динара. Цена књиге Сајму књига у Београду од 20-27. октобар 2013. биће 30% нижа.Међународна конференција "АТОН – јединствено духовно и културно наслеђе човечанства"
Од 23. до 26. јуна 2013. године у Београду се одржава Међународна конференција "АТОН – јединствено духовно и културно наслеђе човечанства". Трећа по реду годишња конференција о Светој Гори одржава се у организацији Светског јавног форума "Дијалог цивилизација", међународних удружења поштовалаца Свете Горе и Друштва пријатеља Свете Горе у Србији. Претходне конференције одржане су у Салцбургу 2011. и Вајмару 2012. године.

Више информација: